BettingFree spinsSlotsSwish

Odds och bonusar inom betting

För den okunnige kan betting kännas väldigt främmande. Principen av betting är tämligen enkel att förstå sig på. Det handlar om att satsa pengar på att en viss sak ska hända, exempelvis att ett visst lag ska göra mål i en match. Betting handlar dock om så mycket mer och det är viktigt att läsa på ordentligt innan man provar på betting för att få så bra förutsättningar som möjligt.

Så fungerar odds

Odds inom betting används för att beräkna proportionen vinst/insats på en match. Ett högt odds ger möjligheten till högre vinst men chansen till vinst är också mindre. Därför kan det vara svårt att avgöra om ett odds är bra eller inte. För proffsspelare som kan sin sak är höga odds att föredra då det kan leda till stora vinster. För nybörjaren är det bäst att inte satsa på allt för höga odds eftersom det kan leda till rejäla förluster. Rörliga odds ändras kontinuerligt utifrån hur många som spelar på en specifik match. Fasta odds bestäms av bettingsajterna i förväg. Bettingsidor har ofta oddssättare som arbetar med att bedöma hur hög sannolikheten är att olika resultat faller ut. Det finns även olika typer av odds beroende på var du spelar i världen eller var bettingsidan du spelar på har licens. Det kan göra det något förvirrande till en början innan man förstår skillnaden.

Europeiska odds

Europeiska odds är det du stöter på på svenska bettingsidor. De är baserade på satsad enhet och visar på hur mycket du tillbaka för varje enhet du satsar. Om oddset är 2.0 får du alltså tillbaka dubbla din insättning om du vinner.

Brittiska odds

Brittiska odds är till skillnad från europeiska odds ett bråktal. Om oddset är 4/1 får du tillbaka 4 gånger din insats, inklusive din insats. Om varje satsning är en krona får du alltså utifrån exemplet tillbaka 5 kronor om du vinner.

Bettingbonusar

Många bettingsidor ger nya kunder bettingbonusar i syfte att locka till sig nya spelare och bli mer konkurrenskraftiga på marknaden. Tvisten här är att desto bättre bettingbonus du hittar, desto högre omsättningskrav tenderar det att medföra. Det innebär att en hög bonus för betting inte alltid är bättre än en lägre bonus. Det beror helt på vilka förutsättningar du har och hur högt omsättningskrav du är

villig att dra på dig.

bra betting direkt

Den vanligaste sortens bettingbonus

På bettingsidor och casinosajter är den vanligaste bonusen en så kallad välkomstbonus eller insättningsbonus. Om du tar del av bonusen får du en extra summa insatt på ditt spelkonto som baseras på summan du sätter in. Många bettingsidor erbjuder en bonus på 100 % av din insättningssumma, ofta med en begränsning på hur mycket du maximalt får sätta in för att få ta del av bonusen. Om du sätter in 500 kronor får du alltså ytterligare 500 kronor att betta för. Totalt blir det 1000 kronor du kan använda när du bettar. Notera att du inte kan ta ut några vinster förrän du uppfyllt omsättningskravet för bonusen.

Så fungerar omsättningskrav

För att uppfylla ett omsättningskrav måste du omsätta en viss summa pengar på bettingsidan. Vanligen ligger omsättningskravet på mellan 5-10 vilket innebär att pengarna måste omsättas mellan 5 till 10 gånger. Olika sajter har olika omsättningskrav. Därför ska du alltid läsa igenom villkoren för omsättningskravet och bonusen innan du tar del av den, så du har full koll på vad som gäller.